Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Судитимуть ґвалтівника малолітньої дитини

За процесуального керівництва ювенального прокурора Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням жителя м. Могиліва-Подільського у зґвалтуванні малолітньої  (ч. 4 ст. 152 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що 37-річний зловмисник улітку познайомився з 6-річною дівчинкою та її сестрою, спілкувався з ними, пригощав солодощами та катав на своєму велосипеді і, таким чином, увійшов до них у довіру.

17 серпня цього року чоловік зустрів малолітніх дівчат біля дитячого майданчика, де вони гралися. У нього виник злочинний умисел, спрямований на вчинення стосовно однієї з дівчат дій сексуального характеру. З метою задоволення власної статевої пристрасті, використовуючи при цьому її вік, вразливий стан малолітньої особи та довірливе ставлення до себе, переконавшись у відсутності сторонніх осіб, наказавши сестрі дівчинки стояти неподалік та пильнувати за перехожими, діючи всупереч загально прийнятим моральним принципам, користуючись своїми віковими та фізичними перевагами, зґвалтував малолітню.

У ході проведення першочергових слідчо-оперативних заходів, чоловік за місцем проживання був затриманий правоохоронцями.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою, де очікуватиме на вирок суду.

У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого відділу Могилів-Подільського районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1027