Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Засудженого, який вбив свого співкамерника, чекає покарання

Прокурором Вінницької обласної прокуратури передано до суду обвинувальний акт стосовно засудженого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

Слідством установлено, що чоловік, відбуваючи покарання у виправній колонії розпочав словесну суперечку із засудженим з яким разом відбував покарання. Він безпідставно висловлював образливі вислови на адресу «товариша». У ображеного засудженого  виник злочинний умисел спрямований на протиправне заподіяння смерті кривднику.

Реалізуючи свій злочинний умисел, обвинувачений у приміщенні для приготування їжі зірвав кухонний ніж, який був закріплений металевим тросом. У подальшому, із ножем у руці повернувся до спального приміщення відділення, де перебував потерпілий і діючи умисно, усвідомлюючи, що посягає на життя іншої особи, свідомо бажаючи і передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків у вигляді смерті потерпілого, наніс йому смертельний удар в область грудної клітки.

Санкція ч. 1 ст. 115 КК України передбачає покарання у позбавленням волі на строк до15 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції у Вінницькій області

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 720