Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2023

Безпека дітей під час навчання – прокурори Вінниччини вимагають привести у стан готовності захисні споруди у закладах освіти

Організація безпечного освітнього середовища у закладах освіти в умовах воєнного стану – найважливіше завдання сьогодення.

Наразі за рішенням Міністерства освіти і науки України дозволено поновити навчальний процес у закладах освіти, які можуть гарантувати безпеку дітей під час їх перебування на навчанні.

За інформацією органів влади та місцевого самоврядування в області покращено ситуацію в порівнянні з минулим роком і близько 90% освітніх закладів регіону розпочали навчання очно або у змішаному форматі.
Така позитивна тенденція не в усіх громадах Вінниччини.

За результатами проведеного у серпні – вересні поточного року вивчення стану забезпечення облаштування освітніх закладів належними захисними укриттями прокурорами до суду подано 7 позовів щодо приведення у стан готовності 7 захисних споруд цивільного захисту загальною площею 2867,9 м² місткістю 1912 особи.

Крім цього, з метою оформлення правовстановлюючих документів на приміщення навчальних закладів і розміщені у них захисні споруди цивільного захисту прокурорами до суду подано 9 позовів щодо 9 захисних споруд цивільного захисту загальною площею 19 090,4 м² місткістю 2800 осіб, 2 з яких площею 1789 м² місткістю 1060 осіб наразі судом вже задоволено.

Робота органів прокуратури із зазначених питань триває.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 689