Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2023

На захисті інтересів держави: за втручання прокуратури місцевому бюджету відшкодовано майже пів мільйона гривень за самовільне зайняття земельних ділянок

За процесуального керівництва прокурорів Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника підприємства за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Слідством установлено, що директор одного із сільськогосподарських товариств з обмеженою відповідальністю самовільно зайняв 3 земельні ділянки загальною площею понад 43 га, на яких вирощував різні сільськогосподарські культури для отримання власного прибутку. Вказана земля перебувала у комунальній власності Ямпільської міської ради Вінницької області, а її використання обвинуваченим відбувалось без відповідного рішення органу місцевого самоврядування та оформлення належних правовстановлюючих документів. За цих обставин державі спричинено збитки у сумі майже 455 тис. грн.

Завдяки принциповій та послідовній позиції прокурора обвинуваченим до початку судового розгляду збитки відшкодовано в повному обсязі.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 745