Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2024

За клопотанням сторони обвинувачення взято під варту заступника міського голови однієї з територіальних громад Вінниччини за підозрою у заволодінні майже 1 млн грн бюджетних коштів

Слідчим суддею Вінницького міського суду, сьогодні, 8 травня, задоволено клопотання слідчого, погоджене з прокурором Вінницької обласної прокуратури про обрання запобіжного заходу заступнику міського голови однієї з територіальних громад Вінниччини, підозрюваного у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

Чиновнику обрано запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави в сумі 2 млн 422 тис. 400 гривень.

Нагадаємо – протягом липня-серпня 2023 року заступник очільника міської територіальної громади у змові з директором підпорядкованого комунального підприємства та суб'єктом підприємницької діяльності організували проведення відкритих торгів із закупівлі екскаватора-навантажувача за завищеною ціною.

Унаслідок таких протиправних дій комунальному підприємству завдано збитків у розмірі понад 990 тис грн.

Примітка: нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 288