Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

У Вінниці судитимуть шахраїв, які представлялися співробітниками антикорупційного органу та вимагали хабарі (ФОТО) 

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох громадян за обвинуваченням у заволодінні чужим майном шляхом обману, в умовах воєнного стану, у великих розмірах та підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачені видавали себе за співробітників так званого Антикорупційного комітету при Верховній Раді України. 

Використовуючи такий фейковий статус, спільники у жовтні 2023 року звернулися до керівника одного з університетів у м. Вінниці з пропозицією сприяння йому у просуванні по службі. За суму в 20 тис. доларів США «антикорупціонери» обіцяли нібито за допомогою службових осіб органів центральної влади скасувати наказ профільного міністерства, який перешкоджає йому бути призначеному на постійну посаду. 

Про незаконну пропозицію потерпіла особа повідомила правоохоронні органи, які затримали обвинувачених на гарячому – під час передачі зазначеної суми хабаря. 

За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 168