Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2017

Прокуратура оскаржує вирок суду у зв’язку із м’якістю покарання

У жовтні минулого року на одному з подвір’їв приватного будинку в обласному центрі сталася трагічна подія.
Між двома сусідами, в яких раніше склалися неприязні стосунки, виникла суперечка, по завершенню якої чоловіки розійшлися. Однак, один із них, прихопивши із собою сокиру, повернувся до «суперника» та постукав в двері його помешкання. Відчинивши двері, господар отримав удар сокирою в підборіддя та впав, втративши свідомість. Зловмисник на цьому не зупинився, наніс ще два удари сокирою в шию.
На щастя, завдяки своєчасно наданій медичній допомозі, потерпілий вижив.
За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури кримінальне провадження за вказаним фактом скеровано до суду.
Суд визнав переконливими надані прокурором докази та засудив «горе-сусіда» за ч. 2 ст. 15 – ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (закінчений замах на умисне вбивство) до покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років, помістивши його під варту в залі суду.
 Публічним обвинувачем Вінницької місцевої прокуратури відстоюється принципова позиція щодо необхідності суворого покарання за посягання на життя людини, відтак, прокуратурою оскаржено вирок суду у зв’язку із м’якістю покарання.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2599