Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.12.2015

Працівниками Немирівської місцевої прокуратури виявлено факт невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною

       Немирівською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо злісного невиконання жителькою Оратівського району обов’язків по догляду за немовлям, що призвело до обмороження кінцівок у дитини за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України.
       Матір, зловживаючи спиртними напоями, не піклувалася про малюка. Дитина знаходилась у неопалювальному будинку, температура повітря в якому становила менше 10 градусів по Цельсію. Брудний одяг, голодний стан малечі та ряд інших ознак вказували, що горе-матір не належно виконує свої обов’язки, внаслідок чого дитина отримала тяжкі наслідки у виді обмороження кінцівок.
       Наразі слідчі дії тривають. Установлюється роль органів, уповноважених державою здійснювати діяльність у сфері захисту прав і свобод дітей, причини і умови скоєного кримінального правопорушення.
Додатково:
       Відповідно до ст. 166 КК України передбачена кримінальна відповідальність за злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною – обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2318