Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2024

Інформувала бойовиків «днр» про позиції української армії під Слов’янськом – у держзраді підозрюється місцева жителька 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді 25-річній жительці м. Слов’янська Донецької області, громадянці України (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними обвинувачення, наприкінці 2023 року підозрювана погодилась на співпрацю з представником країни-агресорки, а саме – службовцем «1-й отдельной гвардейской мотострелковой Славянской ордена Республики бригады» так званої «днр». 

Користуючись тим, що мешкає неподалік лінії фронту, жінка через Telegram інформувала ворога про переміщення і точне розташування українських військових. 

Встановлено, що вона передала інформацію про вогневі позиції сил оборони України поблизу Словʼянська, про тимчасову понтонну переправу через річку, блокпости між містами Лиман та Словʼянськ, точну дислокацію військових частин та місць лікування військовослужбовців ЗСУ. 

Надані підозрюваною відомості окупанти використовували для бойового «відпрацьовування» по українських позиціях. 

За виконання зазначених завдань жінка отримала від представників рф грошову винагороду під виглядом матеріальної допомоги. 

Злочинну діяльність громадянки було викрито, її затримано та судом щодо неї застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. 

За вказаний злочин перебачено покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 61