Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

За привласнення майна товариства – шість років ув’язнення

Прокурором Вінницької окружної прокуратури доведено у суді винуватість вінничанина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене у великих розмірах).

Вироком Вінницького міського суду Вінницької області йому призначено покарання – 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані з обліком, збереженням, управлінням та розпорядженням товарно-матеріальними цінностями строком на 2 роки.

Прокурор у суді довів, що обвинувачений, працюючи на підприємстві менеджером з логістики, отримав на складі товарно-матеріальні цінності (продукти харчування) на суму більше 250 тис. грн під приводом їх доставки клієнту.

Однак, зловмисник, не маючи наміру виконувати покладені на нього обов'язки, будучи матеріально відповідальною особою, діючи умисно, з корисливих спонукань, привласнив продукти харчування належні товариству, які були йому ввірені та розпорядився ними на власний розсуд.

Внаслідок таких дій товариству завдано збитків на суму більше 250 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого відділу Вінницького відділу поліції ГУНП у Вінницькій області.

Наразі вирок не набрав законної сили.
 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 182