Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

Заволодів майже 300 тис. грн бюджетних коштів – судитимуть директора товариства (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури до Вінницького міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно 38-річного директора товариства з обмеженою відповідальністю, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2023 році між одним із департаментів міської ради та товариством, яке очолює обвинувачений, укладено договір на виконання робіт щодо капітального ремонту покрівлі та інших суміжних робіт.

       

За висновками експерта до актів виконаних робіт включено роботи, які підрядник не виконував. А кошти в сумі 272 тис. грн йому перераховано.

Унаслідок таких злочинних дій підрядника громаді заподіяно шкоду у розмірі 272 тис. грн.

За вказані злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 276