Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2024

На членів організованої групи масштабного підпільного виробництва алкоголю чекає суд (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 17-ти мешканців Могилева-Подільського у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні та збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. ч. 1, 2 ст. 204 КК України).

Слідством установлено, що нелегальний алкоголь незаконно виготовлявся у підпільних цехах та надалі реалізовувався через інтернет-платформи під виглядом відомих світових брендів алкоголю по всій Україні.

Під час проведення 64 санкціонованих обшуків у нежитлових приміщеннях, які використовувались як місця для виготовлення алкогольної продукції, за місцями проживання та в транспортних засобах фігурантів, вилучено понад 24 тис. літрів незаконно виготовленої алкогольної продукції у різноманітних ємностях і тетрапаках, 84 тис. пакувальних матеріалів. До того ж вилучено сировину, обладнання та інше.

        

За скоєння інкримінованого кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Досудове розслідування здійснювалося СУ ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                           

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 120