Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2021

Вінницькою обласною прокуратурою покращено результати реагування на адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією

Вінницька обласна прокуратура проводить системну роботу щодо виявлення правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Так, протягом 9 місяців 2021 року спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено та до судів направлено 437 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією (за аналогічний період 2020 року – 389).

За результатами розглядів у судах 452 справ (з урахуванням минулорічних) до відповідальності у виді штрафу притягнуто 386 осіб (торік – 175). Загальна сума накладених штрафів становить 174 тис. грн.

До адміністративної відповідальності за порушення вимог фінансового контролю (несвоєчасне подання декларації) притягнуто 124 особи, 261 – за неповідомлення про реальний конфлікт інтересів або ухвалення рішень в умовах конфлікту інтересів, 1 особу покарали за суміщення посади з іншими видами діяльності.

За правопорушення, пов'язані з корупцією, цього року до адмінвідповідальності притягнуто 3 депутатів Вінницької обласної ради, 48 депутатів сільських, селищних, міських, районних рад, 251 посадову особу юридичних осіб публічного права, 15 посадових та службових осіб органів державної влади, 51 посадову особу місцевого самоврядування, 5 службових осіб судової гілки влади, 8 поліцейських.

Крім того, органами прокуратури Вінниччини в порядку ч. 3 ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції» внесено 49 подань, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 105 осіб, що є одним із кращих результатів у державі.

Органи прокуратури області й надалі забезпечуватимуть якісне виконання завдань, спрямованих на протидію адміністративним правопорушенням, пов’язаним із корупцією.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1870