Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

Діти – майбутнє нашої держави (ФОТО)

У перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей «International Day for Protection of Children» – найпрекрасніше свято радості та надії. На жаль, нині це свято затьмарено війною, воно покликане привернути увагу громадськості і світу до проблем дітей в Україні, про необхідність захищати права малечі. Адже з початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну наші діти гинуть, отримують поранення, стають сиротами. За інформацією Офісу Генерального прокурора станом на  1 червня 2023 року більше ніж 1476 дітей постраждали в Україні та 14 – у Вінницькій області внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів України 484 дитини загинули та понад 992 отримали поранення різного ступеня тяжкості і ці цифри не остаточні. Маємо зупинити країну-агресорку і притягнути вбивць українських дітей до відповідальності.

Турбота про дітей, які страждають від наслідків війни в Україні, захист їхніх прав – найголовніший наш обов’язок. А бачити їх щасливими – велике щастя.

Працівники Вінницької обласної прокуратури сьогодні зробили трішки щасливішими дітей Вінницького спеціалізованого будинку дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки. На серці стало тепліше, коли бачили радісну малечу на відкритті дитячого майданчика, який їм подарували працівники прокуратури.

 

      

         

Вітаючи з Днем захисту дітей, заступник керівника Вінницької обласної прокуратури Олександр Гурін та начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Вікторія Гунько побажали малечі рости здоровими й  щасливими під мирним небом України. Разом з подарунками дітки отримали позитивні емоції.

Щастям наповнились серця працівників окружних прокуратур. Вони відвідали дитячі заклади та сім’ї військовослужбовців.

       

 Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 949