Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2023

Прокурор у суді довів винуватість обвинувачених, які вчинили напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством та умисне вбивство потерпілого

Вінницький міський суд Вінницької області визнав достатніми надані прокурором обласної прокуратури докази та визнав раніше неодноразово судимих, у тому числі за умисні злочини 52-річного, 31-річного та 37-річного жителів Вінниччини винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 2, 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів).

Прокурором доведено, що обвинувачені близько 3 години ночі 03.05.2017 побачили раніше незнайомого їм нетверезого чоловіка, який ішов в напрямку вул. Коцюбинського у м. Вінниці. Діючи за попередньою змовою, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння належним майном потерпілого, двоє співучасників перебували неподалік, та у разі необхідності могли попередити нападника про появу сторонніх осіб. При цьому нападник наніс потерпілому множинні удари ножем в область голови, шиї, тулуба та кінцівок, спричинивши тілесні ушкодження, від яких потерпілий помер на місці події, забрав його наплічник, де знаходилося 2 тис. грн та зі своїми спільниками зникли з місця події. Викраденим майном розпорядилися на власний розсуд.

Хоча обвинувачені свою вину не визнали, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, тривалий час вводили суд в оману, прокурор довів у суді поза розумним сумнівом винуватість обвинувачених у скоєних злочинах.

Судом злочинців визнано винуватими у вчиненні кримінальних правопорушень та засуджено одного з них до покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, а його спільників – у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На цей час вирок законної сили ще не набрав.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1419