Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2023

Повідомлено про підозру у державній зраді співробітнику «комендатури» в окупованому Бердянську 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді 47-річному жителю Донецької області, громадянину України (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний від 2014 року проживав на тимчасово непідконтрольній Україні території Донеччини та підтримував ідею «русского мира». 

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року чоловік перейшов на бік ворога – добровільно звернувся до «військкомату» терористичної організації «днр» у м. Донецьку, після чого був зарахований до особового складу комендатури «збройних сил днр» у м. Бердянську Запорізької області з окладом 80 тисяч російських рублів на місяць.

На своїй посаді підозрюваний виконував бойові завдання з охорони та оборони стратегічно важливих об’єктів та колон військової техніки зс рф, що переміщувалась по тимчасово окупованій території України.


На сьогодні, достовірно знаючи про свій громадянський статус, факт збройної агресії рф проти України, підозрюваний продовжує свій злочинний умисел, спрямований на завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України. 

Такі дії караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі з конфіскацію майна. Стороною обвинувачення вони документувалися за процедурою in absentia.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1146