Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2023

Продаж трактора закінчився вбивством – повідомлено про підозру та взято під варту жителя Вінницької області (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру 35-річному жителю Вінницької області у вчиненні умисного вбивства, розбою та незаконного заволодіння транспортним засобом (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 та ч. 2 ст. 289 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний попередньо домовився з 35-річним жителем м. Одеси про купівлю у нього мінітрактора з доставкою у Вінницьку область. Продавець прибув на зустріч із замовником за вказаною ним адресою вантажним автомобілем із закріпленими на лафеті двома тракторами, один з яких призначався покупцеві.  

Під час зустрічі у підозрюваного виник злочинний умисел на здійснення розбійного нападу, заволодіння трактором та належними продавцеві грошовими коштами. Реалізуючи задумане, він здійснив з пістолета один прицільний постріл у голову потерпілого, від якого останній помер на місці. 

Далі зловмисник відігнав з місця злочину вантажівку потерпілого, залишив один з тракторів за іншою адресою у свого знайомого, а сам автомобіль, аби знищити сліди злочину, підпалив на узбіччі автотраси.

Підозрюваного у вчиненні умисного вбивства затримано наступного дня працівниками поліції та повідомлено про підозру у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень. 

Слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

У разі доведення винуватості підозрюваного в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 933