Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2023

Вербував чоловіків у лави «вагнерівців» – у державній зраді підозрюється житель Вінниці (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді 43-річному жителю Вінниці, громадянину України (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний надавав представникам бойових підрозділів, афілійованих до збройних сил російської федерації, допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Встановлено, що за завданням спецслужб рф чоловік протягом листопада – грудня 2022 року підшуковував та вербував до складу так званої приватної військової компанії «Вагнера» (також відома як ПВК «Ліга») жителів м. Вінниці для їхньої подальшої участі у бойових діях проти України. Він пропонував кандидатам грошову винагороду від 2 до 4 тис. дол. на місяць. Зокрема, таку «пропозицію» прийняв вінничанин, який раніше відбував ув’язнення разом із підозрюваним в одній з установ виконання покарань.

У ході досудового розслідування обставини вчинення злочину знайшли повне й об’єктивне підтвердження.

Прокурором до суду скеровано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1111