Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2023

Судитимуть двох посадовців лісомисливських господарств Вінниччини за спричинення збитків державі на 2 млн грн

Спеціалізованою екологічною прокуратурою Вінницької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників підрозділів Вінницького обласного управління лісового і мисливського господарств, які обвинувачуються у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що інженер одного з районних лісомисливських господарств улітку 2020 року підготував та підписав лісорубний квиток для суцільної рубки деревини. Водночас йому, а також посадовцю обласного управління, який затвердив відповідні документи, було відомо, що зазначена рубка у вказаному кварталі не передбачена проєктом організації та розвитку лісового господарства, а тому є незаконною. 

За результатами виданого протиправного дозвільного документа знищено майже 300 дерев різних порід, що завдало державі збитків на майже 2 млн грн.

На час слідства обвинувачених осіб відсторонено від займаних посад. З метою відшкодування збитків на їхнє майно накладено арешт. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Санкцією статті передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 989