Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2023

34 га земельної ділянки з водоймою вартістю 178 млн грн повернуто з незаконного користування – прокуратура відстояла в апеляції

Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду залишено без задоволення апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю та без змін рішення Господарського суду Вінницької області, яким задоволено позов Жмеринської окружної прокуратури про зобов’язання товариства повернути земельну ділянку водного фонду площею 34 га з розташованим на ній водним об’єктом вартістю 178 млн грн на території Северинівської громади Жмеринського району.

Встановлено, що ТОВ тривалий час використовувало землю та водойму в порушення чинних норм Земельного та Водного кодексів України. Зокрема, без будь-яких правовстановлювальних документів здійснювало рибогосподарську діяльність зі штучного вирощування прісноводних риб, отримуючи від цього прибуток, однак не сплачуючи жодних коштів до місцевого бюджету за використання землі та водного об’єкта. 

Після задоволення позову прокуратури судом першої інстанції, відповідач оскаржив його рішення, однак апеляційний суд залишив скаргу відповідача без задоволення. 

Прокуратура вживатиме заходи щодо його реального виконання.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1023