Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2023

10 га землі вартістю понад 1,2 млн грн повернуто громадам Могилів-Подільського району 

За сприяння прокуратури виконано рішення Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області, якими задоволено 4 позови Могилів-Подільської окружної прокуратури про скасування державної реєстрації права приватної власності та витребування в комунальну власність Мурованокуриловецької селищної ради 4 земельних ділянок загальною площею 8 га вартістю 1 млн грн. 

Ці землі вибули з комунальної власності незаконно, поза волею власника – сільської ради, яка не приймала рішення про передачу ділянок у приватну власність, а державну реєстрацію права приватної власності на них громадянами було здійснено на підставі підроблених документів.

На сьогодні до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено достовірні відомості. 

Також виконано рішення Господарського суду Вінницької області та зареєстровано право комунальної власності за Вендичанською селищною радою Могилів-Подільського району на земельну ділянку площею 2 га вартістю 250 тис. грн, яка була незаконно приватизована внаслідок повторного використання громадянином права на безоплатне отримання у власність землі для ведення особистого селянського господарства. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1042