Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2023

Ухвалено вирок винуватцю пошкодження території ботанічного заказника на Вінниччині 

Ямпільський районний суд Вінницької області визнав винуватим майстра лісу лісогосподарського підприємства у пошкодженні об’єкта природно-заповідного фонду на території Могилів-Подільського району (ч. 1 ст. 252 КК України) та затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим. 

Згідно з умовами угоди, майстер визнає свою винуватість у тому, що він здійснив розорювання земельної ділянки та посів озимої пшениці з подальшим внесенням до ґрунту мінеральних добрив (селітри) на території, яку включено до складу ботанічного заказника загальнодержавного значення «Урочище «Білянський ліс». Це призвело до пошкодження 13,78 гектарів землі та об’єктів рослинного світу, які занесено в Червоної книги України. 

Крім того, обвинувачений взяв на себе зобов’язання щодо надання викривальних показань в одному з кримінальних проваджень, досудове розслідування в якому наразі триває.

Вироком суду винуватцю призначено покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також на сьогодні триває позовна робота, спрямована на відшкодування завданих збитків та приведення пошкодженої земельної ділянки у стан, який існував до вчинення злочину. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1081