Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2023

Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно водія з вини якого сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода

Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно 36-річного жителя Київської області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого     ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).

Досудовим розслідуванням установлено, що 22.07.2022 близько 18 години обвинувачений, керуючи технічно-справним автомобілем, рухаючись ділянкою автодороги «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський» в районі с. Сальник Калинівської ОТГ Вінницького району Вінницької області, не врахував швидкості руху та дорожню обстановку, не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам дорожнього руху, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем «ЗАЗ Daewoo Sens», який рухався по своїй смузі руху у зустрічному напрямку.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій і пасажир автомобіля «ЗАЗ Daewoo Sens» від отриманих тілесних ушкоджень загинули на місці події.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1006