Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2023

Прокурором обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно посадової особи місцевого самоврядування, яка обвинувачується у підробленні письмових та електронних документів, а також шахрайстві на суму понад пів мільйона гривень

Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт за обвинуваченням головного спеціаліста відділу однієї із сільських рад Вінницької області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 190, ч. ч. 1, 2 ст. 200, ч. ч. 2, 3 ст. 358 КК України.

Досудовим слідством установлено, що обвинувачена, в період часу з 26.01.2021 до 16.05.2022 розуміючи, що між нею та розпорядником коштів – начальником одного з відділів сільської ради існують довірливі відносини, здійснюючи нарахування та виплату заробітної плати в системі банку, вносила недостовірні відомості до фінансових документів відділу, після чого кожного місяця незаконно нараховувала собі додатково надлишково утримані грошові кошти в якості заробітної плати, які перераховувала на свій картковий зарплатний рахунок.

Крім того, обвинувачена з метою заволодіння грошовими коштами відділу та створення видимості правових підстав для проведення банківської операції на свою користь вносила до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про надання послуг з благоустрою одним із фізичних осіб-підприємців для потреб відділу сільської ради, які ним не надавалися та відповідні документи не підписувалися. Після цього кошти, які виділялися на зазначені послуги, перераховувала на свій картковий рахунок як заробітну плату. Таким чином обвинувачена заволоділа бюджетними коштами на суму майже 664 тис. грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом обвинуваченій загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 999