Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2023

Чотирьох посадовців лісогосподарської галузі Вінниччини обвинувачено у завданні збитків лісовим ресурсам на 87 млн грн 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 4-х службових осіб з числа керівного складу Вінницького обласного управління лісового й мисливського господарства та ДП «Крижопільське лісове господарство» за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України). 

Слідством встановлено, що обвинувачені, перевищуючи свої службові повноваження, всупереч вимогам чинного законодавства, з метою досягнення єдиного злочинного результату щодо проведення незаконних рубок дерев, завдали шкоди охоронюваним законом державним інтересам у сфері охорони, відтворення, сталого і раціонального використання лісових ресурсів та суспільним інтересам на суму 87 млн грн.

На час слідства щодо обвинувачених судом було обрано запобіжні заходи, їх відсторонено від займаних посад та на все наявне у них майно на суму 5,5 млн грн накладено арешт. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому. 

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 878