Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2023

72 га земель водного фонду повернено у комунальну власність – виконано рішення суду 

За сприяння прокуратури виконано рішення Господарського суду Вінницької області за позовом прокуратури про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки водного фонду площею 72 га вартістю понад пів мільярда гривень та повернення її у власність Северинівської територіальної громади Жмеринського району.

У 2007 році Жмеринська райдержадміністрація для рибогосподарських потреб та рекреаційних цілей надала фізичній особі-підприємцю в оренду терміном на 20 років земельну ділянку, на якій знаходиться ставок.

З 2018 року орендар припинив сплачувати визначену орендну плату, порушивши умови укладеного договору та норми чинного законодавства. 

З метою захисту інтересів територіальної громади прокуратура звернулася до суду з відповідною позовною заявою, яку судом задоволено. Відповідач оскаржив рішення в апеляційному та касаційному порядку, однак суди відмовили у задоволенні його скарг. 

Завдяки вжитим прокуратурою заходам на сьогодні спірний договір оренди розірвано та внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1532