Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2023

За втручання ювенальних прокурорів дитині, позбавленій батьківського піклування, яка постраждала внаслідок воєнних дій, виплатять одноразову грошову допомогу

Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду задоволено позов керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі служби у справах дітей Мурованокуриловецької селищної ради до державного навчального закладу «Барський професійний будівельний ліцей» про нарахування та виплату одноразової грошової допомоги випускнику зазначеного навчального закладу з числа дітей пільгової категорії.

Установлено, що державним навчальним закладом «Барський професійний будівельний ліцей», всупереч ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», не нараховано та не виплачено одноразову грошову допомогу в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку випускнику, який має статус дитини, позбавленої батьківського піклування та, дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, і закінчив цей навчальний заклад у 2022 році.

Загалом у минулому році за 6 позовами керівників окружних прокуратур Вінницької області ювенальними прокурорами у Вінницькому окружному адміністративному суді доведено протиправну бездіяльність закладів та установ освіти області і зобов’язано їх нарахувати й виплатити одноразову грошову допомогу 11 дітям-сиротам та 5 дітям, позбавленим батьківського піклування, у розмірі не менше шести прожиткових мінімумів, установлених Законом України «Про державний бюджет України на 2022 рік».

На цей час зазначені рішення суду реально виконані та 16 дітям виплачена одноразова грошова допомога на загальну суму 231 тис. грн.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1208