Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2022

Судом задоволено погоджене прокурором клопотання та до чоловіка, якого підозрюють у вбивстві своєї знайомої, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

За процесуального керівництва  Вінницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою жителя Гайсинського району у вчиненні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України).

Слідством установлено, що 43-річний чоловік 19.12 2022 о 6 годині ранку прийшов до квартири своєї знайомої щоб позичити в неї 600 грн. Жінка надала йому у борг половину грошей. Між ними виник словесний конфлікт, у ході якого у чоловіка виник злочинний умисел на заподіяння їй смерті. Він наніс кілька ударів кулаком по голові потерпілій від яких вона впала на підлогу.

Після чого, діючи умисно, усвідомлюючи, що посягає на життя іншої особи, передбачаючи і свідомо бажаючи настання суспільно-небезпечних наслідків у виді смерті жінці, застосовуючи значну фізичну силу, зловмисник ударив її головою об підлогу, спричинивши тілесні ушкодження від яких потерпіла померла на місці події.

Не бажаючи бути викритим чоловік з місця злочину зник.

Наразі йому вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України. Слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості підозрюваного в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1677