Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2022

Після втручання прокуратури 103 км осушувальних мереж перейдуть у власність Липовецької міської ради 

Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду задоволено позов Немирівської окружної прокуратури до Липовецької міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на внутрішньогосподарську осушну мережу на локальних системах колишніх Лозуватської і Лукашівської сільських рад Вінницького району. 

Йдеться про 70 споруд на закритих осушувальних мережах загальною довжиною 103 км вартістю 41,5 млн грн, які забезпечують збереження водних об’єктів, запобігають засухам, паводкам та іншим природним надзвичайним ситуаціям, а також сприяють веденню сільськогосподарського виробництва в регіоні.

Установлено, що після утворення у 2020 році Липовецької міської територіальної громади Липовецька міська рада не оформила та не зареєструвала як правонаступник право власності на меліоративну мережу згаданих сільських рад, відтак використання вказаного нерухомого майна здійснювалося без правовстановлюючих документів.

Оскільки орган самоврядування безпідставно зволікав з оформленням права власності на майно, що належить територіальній громаді, прокуратура в судовому порядку зобов’язала міську раду усунути порушення. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1297