Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2022

Протирадіаційне укриття у Жмеринці: прокуратурою ініційовано розгляд питання про передачу споруди у комунальну власність 

Вінницьким окружним адміністративним судом задоволено позов Вінницької обласної прокуратури до Жмеринської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання розглянути з прийняттям рішення на черговій сесії питання щодо надання згоди на передачу у комунальну власність споруди цивільного захисту у м. Жмеринці. 

Йдеться про протирадіаційне укриття площею 127 м², яке свого часу під час приватизації державного підприємства не ввійшло до статутного капіталу господарського товариства.

Оскільки неприйняття до комунальної власності захисної споруди цивільного захисту не забезпечує її належну правову охорону, утримання та експлуатацію, з метою виконання функції держави у цивільному захисті населення, прокуратура ініціювала здійснення процедури у судовому порядку.

У разі прийняття Жмеринською міською радою споруди у власність громади, прокуратура контролюватиме питання забезпечення її належної експлуатації за цільовим призначенням. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1107