Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2022

Виправдовування збройної агресії росії – злочин: громадянці повідомлено про підозру 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури жительці м. Ладижина, уродженці рф, громадянці України повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювана протягом кількох останніх місяців розміщувала в інтернет-мережі інформаційний контент проросійського спрямування. 

Так, з власної сторінки у забороненій соцмережі жінка поширила пропагандистські тексти із заголовками, для прикладу: «Нацистский режим Зеленского бомбит мирный Мелитополь» та «Киевская нечисть пытается уничтожить тех, кто бежал от их жестокости». 

Інша публікація підозрюваної містила заклик до державної думи росії визнати Україну терористичною державою, оскільки, згідно зі змістом публікації, Збройні сили України воюють на російській території – так званих Л/ДНР. 

Поширені матеріали, протиправність яких підтверджена спеціальною експертизою, підсилювалися хештегами #ZAармию #ZAотвагу #ВладимирПутин #денацификация.

За вчинення інкримінованого злочину передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1306