Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2022

Судом задоволено погоджене прокурором клопотання та підозрюваного у вчиненні смертельної ДТП взято під варту

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою 32-річного жителя Могилів-Подільського району у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

Слідством установлено, що 29.11.2022 близько 9 години ранку, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись автодорогою сполученням «Ямпіль – Велика Кісниця», неподалік м. Ямпіль                     Могилів-Подільського району Вінницької області, на заокругленні дороги ліворуч по напрямку його руху, не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого не впорався з керуванням, виїхав на праве узбіччя автошляху, що призвело до його виїзду у кювет, з подальшим наїздом автомобілем на дерева.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажир цього автомобіля отримав тілесні ушкодження несумісні із життям.

Наразі чоловікові вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 2861 КК України. Слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, правопорушнику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 836