Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2022

Прокуратура домоглась у суді зупинення незаконного будівництва багатоквартирного житлового будинку у м. Вінниці

Вінницькою окружною прокуратурою при виконанні повноважень, визначених ст. 131-1 Конституції України та ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», встановлено факт порушення інтересів держави під час будівництва у м. Вінниці багатоквартирного житлового будинку за відсутності дозвільних документів та в порушення містобудівного й земельного законодавства.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура подала адміністративний позов до Вінницького окружного адміністративного суду в інтересах держави в особі Департаменту архітектурно-будівельного контролю Вінницької міської ради до фізичної особи про зобов’язання здійснити знесення самочинно збудованого об’єкта нерухомості – багатоквартирного житлового будинку на вул. Гонти, 1 (б/н) у м. Вінниці.

Ухвалою Вінницького окружного адміністративного суду від 22.11.2022 заяву окружної прокуратури про забезпечення позову у справі  № 120/13166/21-а задоволено та, серед іншого, заборонено відповідачу проведення будь-яких будівельних робіт за вищевказаною адресою до вирішення спору у справі.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 909