Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2022

Ювенальний прокурор обласної прокуратури довів у суді незаконність договору оренди приміщення навчального закладу вартістю понад 4 млн грн, яке використовувалося не за освітнім призначенням

Ювенальним прокурором Вінницької обласної прокуратури у судовому порядку доведено незаконність договору оренди приміщення одного із закладів освіти м. Вінниці, укладеного між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях і товариством з обмеженою відповідальністю.

Установлено, що Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях всупереч ст. 80 Закону України «Про освіту» щодо заборони використання об’єктів та майна державних і комунальних закладів освіти не за освітнім призначенням надано в оренду товариству приміщення площею 98 м2 вартістю понад 4 млн грн для розміщення торговельного об’єкту з продажу автотоварів.

Господарським судом Вінницької області позовні вимоги прокурора задоволені у повному обсязі, договір оренди нерухомого майна, яке перебуває на балансі навчального закладу і є державною власністю визнано недійсним та зобов’язано товариство з обмеженою відповідальністю повернути його навчальному закладу м. Вінниці за актом приймання-передавання.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 945