Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2022

Прокурором Вінницької обласної прокуратури погоджено письмове повідомлення про підозру ексдиректору товариства, яка через службову недбалість спричинила розтрату товарно-матеріальних цінностей на понад 1 млн 290 тис. грн

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру ексдиректору одного із Вінницьких товариств з обмеженою відповідальністю у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).


За даними слідства підозрювана впродовж серпня 2015 – лютого 2020 року, будучи наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями недбало здійснювала, відповідно до статуту товариства, одноособове управління поточною діяльністю підприємства яке займалося виробництвом м’ясних продуктів.

За результатами інвентаризації та висновків судово-економічної експертизи встановлена нестача товарно-матеріальних цінностей на суму понад 1 млн 290 тис. грн. Це спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам підприємства, які у шістсот і більше разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1318