Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

В участі у терористичній організації «днр» підозрюється уродженець Вінницької області (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину російської федерації, уродженцю Вінницької області в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, 60-річний підозрюваний брав участь у терористичній організації «днр», утвореній 2014 року на території Донецької області, метою діяльності якої є зміна меж території та державного кордону України в спосіб, що суперечить порядку, встановленому Конституцією України. 

Зокрема, будучи кадровим військовослужбовцем рф (на той час полковник, наразі генерал-майор повітряно-десантних військ), підозрюваний допомагав диверсійній групі «Стрєлкова/Гіркіна» в організації бойових дій проти Збройних сил України. Він особисто координував дії російських найманців та представників незаконних збройних формувань «днр» під час захоплення м. Слов’янська у 2014 році. 

Маючи звання «героя російської федерації» та очолюючи міжрегіональну громадську організацію «Союз героїв російської федерації», він сприяв подальшій діяльності терористичної організації. 

За вчинення інкримінованих злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Злочинні дії підозрюваного стороною обвинувачення документувалися за процедурою in absentia. Досудове розслідування  у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1383