Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2022

Судитимуть машиніста тепловоза, який грубо порушив вимоги нормативно-правових актів з питань безпеки руху на залізничному транспорті, що спричинило смерть людини (ФОТО)

Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно машиніста тепловоза, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 276 КК України (порушення працівником залізничного транспорту правил безпеки руху та експлуатації транспорту, що спричинили загибель людини).

Слідством установлено, що близько 05 години 09.09.2022 69-річний обвинувачений, керуючи маневровим тепловозом, рухаючись у напрямку залізничної станції Жмеринка, при наближенні до регульованого залізничного переїзду, не поінформувавши чергового вказаного переїзду про намір виїзду на переїзд, не переконавшись в тому, що бруси шлагбаумів знаходяться у зачиненому положенні, ігноруючи вимоги забороняючого сигналу маневрового світлофора, допустив зіткнення з легковим автомобілем.

Внаслідок залізнично-транспортної пригоди пасажир автомобіля від отриманих травм загинув на місці події.
У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1372