Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2022

За вчинення жорстокого вбивства подружжя у Вінниці двох обвинувачених засуджено до довічного ув'язнення

Вінницький міський суд Вінницької області погодився з обґрунтованими доводами прокурора Вінницької обласної прокуратури та визнав винуватими раніше судимих мешканців обласного центру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 299, ч. 4 ст. 187, п. п. 6, 9, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 396 КК України.

Прокурором доведено, що один із злочинців, дізнавшись від знайомої, що на зберіганні у літнього подружжя, знаходиться 500000 доларів США з метою власного злочинного збагачення вирішив заволодіти цими коштами. Реалізуючи злочинний умисел разом із раніше судимим за вчинення умисного вбивства знайомим, який мав не зняту і не погашену судимість, у вересні 2017 року діючи умисно, відповідно до попередніх домовленостей, з метою заволодіння чужим майном, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій та явну фізичну перевагу над людьми похилого віку, вбили чоловіка та жінку. При цьому напередодні злочинці отруїли собаку, яка охороняла їх домогосподарство.

Обвинувачені заволоділи  коштами потерпілих в сумі 5 тис. доларів США, 9 тис. євро, 2 тис. гривень та золотими виробами.

З метою знищення слідів вчиненого злочину нелюди підпалили житловий будинок потерпілих після чого з місця події зникли.

За результатами розгляду обвинувального акта та оцінки наданих прокурором доказів підсудних судом визнано винуватими у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень та засуджено до покарання у виді довічного позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили обвинувачені перебуватимуть під вартою.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 912