Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2022

Прокурором Вінницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно жінки, яка хотіла збагатитися на гуманітарній допомозі під час воєнного стану

Прокурором Вінницької окружної прокуратури передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканки м. Вінниці у вчиненні протиправних дій спрямованих на продаж товарів гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Слідством установлено, що на початку червня 2022 року для однієї з громадських організацій Вінниччини з-за кордону доставлена гуманітарна допомога у вигляді ліків та медичних засобів.

Зазначена гуманітарна допомога, зокрема кровоспинні турнікети, до її отримувача не надійшла, а зберігалася за місцем роботи обвинуваченої. У подальшому, маючи корисливий мотив, достовірно знаючи, що зазначені товари є гуманітарною допомогою (джгути-турнікети кровоспинні тактичні нейлонові з пластиковою фурнітурою), розмістила оголошення про їх продаж на сайті «OLX», а також запропонувала одному із покупців придбати їх на загальну суму у понад 600 тисяч гривень.

У ході санкціонованих обшуків за місцем роботи жінки товари гуманітарної допомоги вилучені, що позбавило останню можливості їх реалізувати.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1327