Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2022

З незаконної оренди повернуто земельну ділянку та водний об’єкт загальнодержавного значення площею 35 га вартістю майже 180 млн грн 

Рішенням Господарського суду Вінницької області задоволено позов Жмеринської окружної прокуратури, яким зобов’язано приватне підприємство повернути водний об’єкт загальнодержавного значення із земельною ділянкою водного фонду площею 35 га загальною вартістю 179 млн грн на території Северинівської громади Жмеринського району. 

Встановлено, що з 2005 року підприємство отримало в оренду земельну ділянку водного фонду та водойму (ставок) для риборозведення та рибальства всупереч чинному законодавству.

Крім того, через непроведення нормативної грошової оцінки землі, яка передавалася в оренду за спірним договором, було істотно занижено орендну плату, що призвело до ненадходження значних коштів до бюджету.

Після набуття рішенням законної сили прокуратура вживатиме заходи щодо його реального виконання, з метою відновлення інтересів держави у сфері контролю за використанням та охороною земель і водних ресурсів.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 975