Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2022

Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно жителя Вінницького району, який в умовах воєнного стану вчинив розбійний напад, а також заподіяв тілесні ушкодження працівнику поліції

Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно жителя Вінницького району, який в умовах воєнного стану вчинив розбійний напад, а також заподіяв тілесні ушкодження працівнику поліції (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 345 КК України).  

Слідством установлено, що 41-річний житель Вінницького району 01.08.2022 проник до домоволодіння односельця та дерев’яною битою завдав йому удари по тулубу та голові, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження, після чого викрав належну потерпілому сумку з банківськими картками, грошима та документами.
Через декілька днів обвинувачений, якого на той час було оголошено в розшук, завдав працівнику поліції, який намагався його затримати, удар ногою в обличчя, спричинивши легкі тілесні ушкодження.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 974