Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2022

Повідомлено про підозру колишньому посадовцю лісгоспу, службова недбалість якого призвела до збитків на 4,7 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому майстру лісу одного з державних лісогосподарських підприємств Вінниччини у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2020 року працівник лісгоспу, неналежно виконуючи свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, нехтуючи вимогами законодавства, допустив неодноразове необліковане відвантаження невстановленими особами лісопродукції, яка була йому ввірена та перебувала у нього на зберіганні, без здійснення відповідної оплати та без оформлення документів на перевезення вантажу. Загалом у такий спосіб було вивезено майже 350 м3 деревини вартістю близько 700 тис. грн. 

Крім того, через безвідповідальне ставлення лісівника до покладених на нього службових обов’язків щодо забезпечення належної охорони лісових насаджень, невідомим особам протягом березня – грудня того ж року на території лісгоспу вдалося зрубати більше 500 дерев різних порід, спричинивши збитки державі на 4 млн грн.
Завдяки вжитим у ході досудового розслідування заходам підозрюваним уже відшкодовано 336,6 тис. грн завданих збитків.  

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому. 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 996