Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2022

За клопотанням прокурорів Гайсинської окружної прокуратури судом скасовано арешт на тютюнові вироби вартістю понад 300 тис. грн та їх передано на потреби Збройних Сил України (ФОТО)

Гайсинський районний суд Вінницької області за результатами оцінки наданих прокурором Гайсинської окружної прокуратури доказів визнав винуватим 59-річного місцевого жителя у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне зберігання, збут підакцизних товарів).  

Прокурором доведено, що чоловік у лютому 2022 року незаконно придбав через соціальні мережі, незаконно зберігав з метою збуту та впродовж лютого-травня незаконно збував жителям м. Гайсин Вінницької області незаконно виготовлені сигарети різних брендів без марок акцизного податку України.

У ході проведеного правоохоронцями обшуку в орендованому обвинуваченим гаражному приміщенні виявлено та вилучено 2659 пачок сигарет, 3840 штук не упакованих в пачки сигарет, 32 полімерні мішки тютюну, 113400 сигаретних гільз, 160000 штук паперу для сигарет-самокруток загальною вартістю понад 300 тис. грн.

За результатами розгляду обвинувального акта судом обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та засуджено до покарання у виді штрафу в розмірі 85000 грн, який він  сплатив.

Крім того, судом задоволено клопотання прокурора та вилучені під час досудового розслідування сигарети, тютюн, сигаретні гільзи, папір для    сигарет-самокруток передані на потреби Збройних Сил України, а грошові кошти конфісковані.

У час війни прокурори Вінниччини продовжують всіляко сприяти обороноздатності країни.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1376