Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2022

У держзраді обвинувачується донечанин, який «зливав» ворогові координати ЗСУ

Вінницькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 38-річного жителя м. Бахмута Донецької області, громадянина України за обвинуваченням у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що після повномасштабного вторгнення росії на територію України обвинувачений добровільно, за грошову винагороду, погодився виконувати завдання спецслужб рф зі збирання й передачі їм та їхнім представникам із незаконних збройних формувань в Україні інформації військового характеру щодо українських сил оборони, які чинили опір російській агресії на території Донеччини. 

Зокрема, у месенджері Тelegram обвинувачений передавав представнику незаконного воєнізованого формування рф у Криму відомості про перебування ЗСУ на території області, їхні географічні координати, перелік техніки тощо.

Слідством установлено низку таких повідомлень вказаному адресату, який підтвердив їх отримання та передачу для подальшого використання.

За вчинення інкримінованого злочину передбачено позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1287