Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2022

Завдано збитків лісовим ресурсам на 87 млн грн – повідомлено про підозру 5 службовим особам на Вінниччині 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом службовим особам з числа керівного складу Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства та ДП «Крижопільське лісове господарство» у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). 

За даними слідства, підозрювані, перевищуючи свої службові повноваження, всупереч вимогам чинного законодавства, з метою досягнення єдиного злочинного результату щодо проведення незаконних рубок дерев, завдали шкоди охоронюваним законом державним інтересам у сфері охорони, відтворення, сталого і раціонального використання лісових ресурсів та суспільним інтересам на суму 87 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення їх від посад.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1906