Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2022

У держзраді та колабораціонізмі підозрюється співробітник псевдопрокуратури «лнр» (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 28-річному громадянину України у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України), та державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). 

За даними слідства, житель м. Луганська у квітні 2022 року, усвідомлюючи здійснення відкритої військової агресії російської федерації, метою якої є повалення конституційного ладу, територіальної цілісності та захоплення території України, переслідуючи свої особисті інтереси, умисно та добровільно погодився на заняття посади помічника прокурора у т. зв. «прокуратурі Станично-Луганського району генеральної прокуратури лнр» на території Щастинського району Луганської області.

На вказаній посаді підозрюваний надавав спецслужбам рф, за їхньої політичної, силової і фінансової підтримки, допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, реалізуючи повноваження прокурора в системі нелегітимних органів влади на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності й недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України. 

Вказаний громадянин ніколи не був працівником органів прокуратури України.

Його злочинні дії стороною обвинувачення документувалися за процедурою in absentia. За їх вчинення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1420