Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2022

Прокуратурою ініційовано розгляд питання про передачу у комунальну власність споруд цивільного захисту

В умовах війни забезпечення цивільного населення захистом є питанням національної безпеки та важливою складовою її обороноздатності. Відтак органи влади в межах своїх повноважень зобов’язані забезпечити належне функціонування захисних споруд.

На сьогодні органи прокуратури Вінниччини, відстоюючи інтереси громад, проводять позовну роботу зобов’язального характеру щодо передачі споруд цивільного захисту у комунальну власність, з метою їх належного утримання та використання за прямим призначенням.

Так, Вінницьким окружним адміністративним судом відкрито провадження за позовами Вінницької обласної прокуратури до Жмеринської міської ради та Городківської сільської ради Тульчинського району про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання розглянути з прийняттям рішень на сесіях рад питання про надання згоди на передачу у комунальну власність споруд цивільного захисту, розташованих на територіях згаданих громад. 

Крім того, на виконання запиту прокуратури в порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» щодо стану додержання вимог законодавства в сфері використання та забезпечення функціонування споруд цивільного захисту Вінницькою міською радою надано згоду на прийняття у комунальну власність територіальної громади двох споруд цивільного захисту загальною площею майже 1,5 тис. м².

Також у відповідь на аналогічний запит обласної прокуратури Козятинська міська рада повідомила про винесення на розгляд чергової сесії питання про надання згоди на передачу у комунальну власність двох споруд цивільного захисту.

У разі надання згоди органами місцевого самоврядування на передачу споруд у власність громад, прокуратура контролюватиме питання забезпечення їх належної експлуатації власниками й балансоутримувачами. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1437