Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2022

За «промоцію» путіна у соцмережі жінці висунуто обвинувачення 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 65-річної жительки Вінницького району за обвинуваченням у розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та до захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 КК України).

За даними слідства, жінка, маючи проросійську позицію, під час російсько-української війни в інтернет-просторі відкрито поширювала антиукраїнський контент, у тому числі із закликами до насильницької зміни конституційного ладу в Україні. 

Зокрема, у заборонених «Одноклассниках» обвинувачена публікувала цитати президента російської федерації владіміра путіна із зверненням до військовослужбовців Збройних сил України «брать власть в свои руки» і закликом боротися в Україні «с неонацистами и бандеровцами».

Протиправний зміст публікацій підтверджено лінгвістичною експертизою. 

За вчинення інкримінованого злочину передбачено обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1280