Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2022

72 га земель водного фонду вартістю 29 млн грн залишено у комунальній власності – суд не підтримав апеляційну скаргу відповідача

Північно-західний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги відповідача та залишив без змін рішення Господарського суду Вінницької області за позовом прокуратури про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки водного фонду площею 72 га вартістю 29 млн грн та повернення її у власність Северинівської територіальної громади Жмеринського району.

У 2007 році Жмеринська райдержадміністрація для рибогосподарських потреб та рекреаційних цілей надала фізичній особі-підприємцю в оренду терміном на 20 років земельну ділянку, на якій знаходиться ставок з прибережною захисною смугою.

З 2018 року орендар припинив сплачувати визначену орендну плату, порушивши умови укладеного договору та норми чинного законодавства. 

З метою захисту інтересів територіальної громади прокуратура звернулася до суду з відповідною позовною заявою.

Своїм рішенням суд першої інстанції задовольнив позов прокуратури, яке відповідачем було оскаржено в апеляційному порядку.

Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури та відмовив у задоволенні апеляційної скарги відповідача, відтак судове рішення набуло законної сили, а тому прокуратурою вживатимуся заходи щодо його реального виконання.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1336