Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2022

У держзраді та колабораціонізмі із псевдоорганами окупаційної влади на Луганщині підозрюються троє громадян (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам України у добровільному зайнятті посад в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України) та державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, навесні 2022 року, коли окупаційними військами російської федерації та представниками так званої «лнр» було захоплено міста Старобільськ, Кремінна та селище Новоайдар Луганської області, у них були незаконно створені правоохоронні органи окупаційної влади – «Старобельское СИЗО УИН МВД ЛНР», «прокуратура Кременского района Луганской Народной Республики» та «прокуратура Новоайдарского района Луганськой Народной Республики» відповідно. 

Приблизно в той же час троє жителів Луганської області, усвідомлюючи здійснення відкритої військової російської агресії, метою якої є повалення конституційного ладу, територіальної цілісності та захоплення території України, переслідуючи свої особисті інтереси, вступили в злочинну змову з невстановленими представниками окупаційних військ рф і так званої «лнр» та добровільно погодилися на заняття посад у згаданих незаконних органах окупаційної влади.

Надалі підозрювані на посадах відповідно «заместителя начальника отдела интендантского комунально-бытового обеспечения Старобельскго СИЗО УИН МВД ЛЕР», «руководителя прокуратуры Кременского района ЛНР» та «руководителя прокуратуры Новоайдарского района ЛНР» надавали ворогові допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, чим вчинили державну зраду в умовах воєнного стану.

Вказані громадяни ніколи не були працівниками органів прокуратури України. 

Злочинні дії підозрюваних стороною обвинувачення документувалися за процедурою in absentia. За їх вчинення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1135